Cara Buat Kulit Samosa Sendiri
Cara Buat Kulit Samosa Sendiri. Secara umum, samosa terdiri dari cangkang kue segitiga dengan isian vegetarian yang terdiri dari kentang, bawang bombay,. Nanti nak makan boleh terus goreng je.
Bentuk kulit samosa menjadi segitiga lalu isi dengan isian yang sudah dibuat. Pertama , letakkan kulit pastry yang dipotong memanjang 4 tadi dan isikan dengan isi ayam di bahagian hujung ( rujuk gambar ) kedua , lipat samosa dengan cara lipatan tiga segi sehingga ke hujung. Cara membuat kulit pangsit :
Kali Ini, Kami Bawakan Resepi Khas Buat Anda Iaitu Resepi Inti Samosa Dimana Anda Kini Boleh Menghasilkan Sendiri Samosa Yang Lazat Dan Menyelerakan.
Samosa inti kentang, buat mudah & bahan pun tak banyak bahan untuk inti: Kalau nak ikutkan ada banyak cara nak melipat. Samosa adalah makanan ringan yang biasa ditemui di negara india, pakistan, nepal dan bangladesh.
Boleh Google Je Tengok Yang Mana Senang, Antaranya Macam Yang Kat Gambar Bawah Ni.
Gunakan kuas masak untuk mengusapkan telur kocok pada kedua tepi kulit samosa hingga saling merekat. Tapi sukacita ketika aku menggigit renyahnya kulit samosa buatan sendiri membuat semuanya sepadan. Ambil sehelai kulit samosa siap pakai atau dua helai filo pastry, kemudian bentuk menjadi kerucut dengan melipat kedua tepinya hingga rapat.
Uleni Selama 10 Menit, Hingga Mulus Dan Kalis.
Lakukan hal yang sama mulai dari menyiapkan kulit samosa lalu mengisi dan mengolesi dengan putih telur. Membuat kulit yakni dengan cara mencampur terigu bersamaan dengan air hangat, garam,dan minyak, uleni sampai adonan menjadi kalis. Sediakan gam tepung dulu sebelum melipat.
Cara Menghidangkan Sambosa Isi Sayur (Kulit Pangsit) Terbaik Dan Mudah Dibuat 7 January 2022
Ada cara balut kulit popia untuk buat samosa ni supaya lepas goreng kekal cantik, tak mudah tertanggal, bocor dan lebih rangup. Panaskan minyak, lalu goreng dengan api sedang cenderung kecil, hingga kuning kecoklatan. Masukkan sardin dan ubi kentang.
(Tambah Tepung Dengan Sedikit Air) Kemudian Ambil Kulit Popia Dan Bolehlah Mula Melipat.
Masukkan inti dan gulung kulit popia menjadi segi tiga. Nanti nak makan boleh terus goreng je. Siapkan kulit samosa lalu pisahkan satu per satu.
0 Response to "Cara Buat Kulit Samosa Sendiri"
Posting Komentar